Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na chłodne, jesienne wieczory. Pyszna i pożywna. Smacznego ! :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 44
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1436
Polecam.
Odsłon: 227
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 44
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 247
Składniki
Nagrzać piekarnik na 200°C, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie warzywa umyć i obrać, papryki można nie obierać. Wyłożyć warzywa na blaszkę, polać je olejem i piec aż zmiękną i się mocno zarumienią. Czosnek, cebulę i paprykę można wyciągnąć wcześniej żeby ich zbytnio nie spalić. Następnie przełożyć do garnka, dołożyć 2 duże łyżeczki przecieru pomidorowego i dolać szklankę lub dwie bulionu lub rosołu. Zblendować wszystko i dodawać bulion aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawić do smaku, można też dodać więcej przecieru pomidorowego.