Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na pikantną zupę dyniową - mocno rozgrzewa.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zalać gorącą wodą i gotować do miękkości (ok 20-30 min). Posolić i dodać kostkę rosołową.
Mus z dyni podgrzać.
Mleko zagotować.
Kiedy warzywa będą ugotowane, dodać mus z dyni i zmiksować blenderem. Następnie dodać zagotowane mleko, doprawić i jeszcze chwilę podgrzewać mieszając.
Podawać z grzankami i bazylią/pietruszką/koperkiem.