Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast królowej pomidorowej zrobiłam na rosole krem z dyni. Pyszny, aksamitny i sycący.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 64
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 40
Składniki
Dynie umyć, przekroić na ćwiartki. Wydrążyć środki, następnie pokroić na mniejsze kawałki i obrać skórkę. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę również obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa włożyć do garnka, zalać rosołem, dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę i obrany ząbek czosnku. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw. U mnie, 25 minut.
Kiedy warzywa będą już miękkie, wyłączyć gaz. Zblendować zupę na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem i imbirem.