Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z dyni z jabłkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Dynię (odmiany hokkaido nie trzeba obierać) i obrane jabłka bez gniazd nasiennych kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek siekamy.
Całość wrzucamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy solą, skrapiamy olejem kokosowym, mieszamy. Na 40 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Dynię przekładamy do dużego garnka, zalewamy wywarem, wsypujemy tymianek, paprykę i kurkumę (można dodać szczyptę mielonego imbiru lub 1 cm startego korzenia imbiru). Doprowadzamy do wrzenia, płomień zmniejszamy i na małym ogniu gotujemy 25 minut. Wlewamy mleko kokosowe i jogurt, gotujemy minutę. Miksujemy na gładki krem. Podajemy z prażonymi pestkami dyni lub płatkami migdałowymi.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 273 kcal Białko 17 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 39 g.Źródło: Rewia