Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa krem z fasolki szparagowej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1183
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1183
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 119
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 133
Składniki
Odetnij końce fasolki, czosnek posiekaj, marchewki, pietruszkę, seler i cebulę pokrój. Na dwóch patelniach zeszklij na maśle po pół cebuli i czosnku. Na jednej patelni podsmaż fasolkę zieloną, na drugiej żółtą. Wlej po półtorej szklanki bulionu, duś pod przykryciem 20-30 min. Obie zupy oddzielnie zmiksuj, przypraw. Podaj na jednym talerzu.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie