Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa krem z jajkiem"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 158
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 158
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1195
Składniki
Marchewkę, pietruszkę oraz cebulę oczyść, pokrój na kawałki, po czym przesmaż na rozgrzanym maśle i zalej 1,5 l wody. Dopraw zupę solą oraz pieprzem i gotuj ok. 20 minut.
Po tym czasie dodaj umyte, rozdrobnione brokuły i gotuj jeszcze 10 minut.
Wtedy wyjmij kilka różyczek, a resztę składników zmiksuj lub przetrzyj przez sito.
Zupę jeszcze raz zagotuj, dodaj śmietanę, pieprz i szczyptę cukru.
Rozlej krem do miseczek, a do każdej porcji wrzuć odłożone brokuły i wsyp posiekane jajka, ugotowane wcześniej na twardo.Źródło: Kurier TV