Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa-krem z jajkiem i szpinakiem"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1121
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 534
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 59
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 144
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1121
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 534
Składniki
Umyte liście szpinaku wrzuć do garnka, dodaj łyżkę masła i kostkę bulionową. Zalej całość dwiema szklankami wody, gotuj około 15 minut.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę, po czym dorzuć do zupy. Dopraw ją sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Zmiksuj za pomocą blendera.
Gotowy krem wlej do miseczek. Do każdej porcji włóż po łyżeczce śmietany i po pół jajka ugotowanego na twardo.
Potrawę udekoruj kawałkiem papryki.
Czas: 45 min. 1 porcja = 220 kcal.Źródło: Kurier TV