Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest cudownie kremowa i pożywna. U mnie z dodatkiem smażonej szynki prosciutto.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Kalafiora opłukałem ,podzieliłem na różyczki i osączyłem . Następnie wrzuciłem do bulionu i ugotowałem razem z obranymi marchewkami. Dodałem liście laurowe ,ziele angielskie ,liść kaffiru i gotowałem dalej. Następnie zdjąłem z ognia ,wyciągnąłem przyprawy i marchewki. Kalafior zmiksowałem ,ponownie wstawiłem na ogień ,dodałem pokrojony w krążki por oraz pokrojoną marchew. Zagotowałem ,do smaku doprawiłem solą ,pieprzem i gałką muszkatołową. Krem podałem z drobnym makaronem i smażoną szynką prosciutto. Posypałem posiekaną natką pietruszki.