Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa to pyszne warzywo, które je się przeważnie na surowo. Proponuję w postaci zupy krem.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, por , seler , obrać , pokroić , umieścić w garnku, zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, rozmaryn doprawić solą, gotować 20 minut. Gdy gotują się warzywa umyć kalarepę , odciąć część zdrewniałą, utrzeć na tarce o grubszych otworach. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło wrzucić cebulę , smażyć 2 minuty , dodać kalarepę doprawić solą i pieprzem, smażyć 10 minut.
Z gotujących się warzyw wyjąć liść laurowy , dodać kalarepę oraz bulion , gotować 5 minut. Zdjąć z kuchni , zblendować , doprawić pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami , u mnie z popcornem.