Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa krem z kukurydzy"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka z masłem, wlej 1,2 litra wody, gotuj 20 minut. Do wywaru włóż kukurydzę wraz z zalewą (zostaw odrobinę do dekoracji), wlej wino, dodaj szafran, kurkumę i pół papryczki chilli. Całość przypraw solą i pieprzem, gotuj kolejne 20 minut.
Zupę ostudź, dokładnie zmiksuj blenderem, aż będzie aksamitna. Podgrzej. Na talerzach ułóż starty na tarce o grubych oczkach ser, wlej zupę. Dekoruj kukurydzą, papryczką chilli i listkami natki pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień