Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubisz kukurydzę to jest to przepis dla ciebie :-)
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2777
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 51
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 77
Składniki
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ( nie przypalić), ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i czosnku. Chwilę dusimy następnie doprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy uduszone warzywa, kostkę rosołową, połowę kukurydzy i pierś z kurczaka. Gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
Wyciągamy ugotowane mięso, studzimy i kroimy w kostkę. Zupę miksujemy , dodajemy kukurydzę i mięso. Można jeść samą lub z tostami. Życzę smacznego!