Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo zdrowa zupka z buraków z nutką pomarańczy i imbiru :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Buraki umyć,przekroić na pół i owinąć każdą połówkę w folię aluminiową. a następnie upiec do miękkości w piekarniku w temp.180 st. Po upieczeniu buraki obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę,przełożyć do garnka i zeszklić na oleju a następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,starty imbir,buraki,sok wyciśnięty z pomarańczy oraz łyżeczkę startej na małych oczkach skórki z pomarańczy. Wymieszać wszystko,wlać bulion i dodać tymianek.Gotować ok 10 min. przyprawiając pieprzem i solą. Ugotowaną zupę zblendować na krem. Podawać zupkę z kleksem jogurtu naturalnego.Smacznego :)