Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FIT, wegetariańskie
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 15
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 227
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
1. Pomidorki przekrój na połówki i przełóż do naczynia żaroodpornego. 2. Dodaj oczyszczone z pestek papryczki oraz pokrojony czosnek. 3. Polej olejem rzepakowym. Oprósz solą oraz świeżo mielonym pieprzem czarnym. 4. Wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika. Piecz około 30 minut. 5. Po około 30 minutach dorzuć świeże listki bazylii. 6. Piecz jeszcze około 2-3 minuty.
7. Wyjmij z piekarnika i przełóż do wysokiego naczynia, zblenduj na gładkie purée. 8. Dodaj około 1-1,2 litra bulionu warzywnego. Zagotuj. 9. W miarę potrzeby dopraw solą morską i czarnym pieprzem świeżo mielonym oraz ok. 0,5 łyżeczki brązowego cukru. 10. Podawaj z listkami rukoli. 11. Smacznego.