Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, pyszna dzięki dodatkom
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Obrane i umyte warzywa pokrój dość drobno. Na niewielkiej ilości oleju rzepakowego podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i por i jeszcze chwilę smaż mieszając. Przełóż do garnka, dodaj seler, ziemniaki i 3/4 l wody. Gotuj przez 15-20 min. Zmiksuj. Dolej wody, dodaj do smaku sól, pieprz, gałkę muszkatołową, imbir i kurkumę. Ponownie zagotuj.
Zupę można podawać z groszkiem ptysiowym, jajkiem na twardo, makaronem, grzankami