Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Jedna z najlepszych zup, jakie w życiu jadłam.
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9658
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9658
Składniki
Seler obierz i pokrój w plastry. Marchew obierz, także pokrój w plasterki. Obraną cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej bulionem (można zastąpić wodą). Gotuj do miękkości. Dodaj przecier i przyprawy. Boczek pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój w plastry. Ziemniaki i boczek podsmaż do czasu aż się ładnie zrumienią. Ciepłą zupę wlej do talerzy. Wyłóż na nią ziemniaki z boczkiem. Posyp żółtym serem.
Obraną cebulę posiekaj i zeszklij na patelni.