Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1099
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11301
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1099
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11301
Składniki
Obierz szparagi. W szerokim garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i połową cytryny. Wrzuć obrane szparagi, ugotuj do miękkości, wyjmij i schłodź.
Do powstałego wywaru włóż obierki i odpadki ze szparagów. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę. Przecedź wywar. Szparagi pokrój. Główki odłóż do dekoracji.
Włóż szparagi do wywaru. Gotuj 10 minut. Zblenduj zupę i dodaj śmietanę. Zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.Źródło: Takie jest życie