Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa krem ze szparagów"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
ok. 45 minut
Włoszczyznę umyć i porządnie wyszorować (nie obierać). Wstawić do garnka i gotować na wywar, tak, aby uzyskać ok. 2 litrów płynu. Ugotowane warzywa można zużyć np. na sałatkę jarzynową, do zupy odłożyć jedynie pora i selera.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować w wywarze 7-10 minut, wyłowić. Do garnka dodać sok z cytryny i listek laurowy, cebule, czosnek, włożyć obierki szparagów, gotować do zredukowania płynu o połowę, następnie wywar przecedzić.
Wywar zagotować, włożyć do niego szparagi (główki zachować do dekoracji), kawałek selera i pora.
Zupę zmiksować, doprawić solą, pieprzem i bazylią. Dodać śmietanę. Podawać udekorowaną główkami szparagów i listkami natki pietruszki.Źródło: Twoje Imperium