Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poleca się przepyszny krupnik na porcjach rosołowych, myślicie że nie można ugotować na porcjach rosołowych kurzych ? to jesteście w błędzie wszystko można jeśli się tylko chce
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 110
Składniki
Do garnka wlać 1,5 litra wody dodać umyte i oczyszczone porcje rosołowe drobiowe, marchew i korzeń selera obrany i umyty pokrojony dowolnie, ziela angielskie, liść laurowy, przyprawę uniwersalną oraz suszoną włoszczyznę. Całość zagotować, zmniejszyć gaz, zebrać delikatnie powstałe szumowiny i pogotować na wolnym ogniu do puszczenia tłuszczu przez porcje następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i wsypać kaszę wkroić również liście pora dowolnie można tylko przekroić go wzdłuż dodając do wywaru. Gotować na bardzo wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i kaszy, w trakcie gotowania jak już ziemniaki są prawie miękkie dodać kostki magii
Gdy już ziemniak oraz kasza są wystarczająco miękkie doprawić jeszcze według swego smaku przyprawą uniwersalną a na sam koniec gotowania się zupy dodać pokrojoną drobno natkę pietruszki oraz koper, zupę zamieszać i lekko zagotować. Co najważniejsze podczas gotowania zup aby były przezroczyste nie mętne należy gotować na wolnym ogniu
Ugotowaną zupę podaną już na talerzu można posypać świeżo zmielonym pieprzem naturalnym. U nas w domu rodzinnym za czasów dzieciństwa bardzo często a praktycznie zawsze do krupniku na osobnym talerzyku była nasolona cebula, wtedy do buzi bierze się nasoloną cebulę i zagryza się zupą lecz to tylko dla tych co lubią cebulę, ja dziś również miałam lecz nie wstawiałam ponieważ zaczęli mnie wyzywać od dziwaczek