Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa kukurydziana"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3097
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1409
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 220
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3097
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 269
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1409
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6476
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 220
Składniki
Cebulę, czosnek i ziemniaki obierz, pokrój. Kukurydzę oczyść, umyj, włóż do garnka. Wlej mleko i tyle bulionu, by kolby kukurydzy były w całości zanurzone. Dodaj 1/2 łyżki cukru, cebulę, czosnek, ziemniaki i szałwię. Gotuj ok. 20 minut, aż kukurydza będzie miękka. Kolby wyjmij, wystudź, oddziel ziarna. (Kukurydzę z puszki pogotuj z warzywami ok. 10 minut).
Kukurydzę i pozostałe warzywa zalej 2 szklankami wywaru, w którym gotowała się kukurydza. Dolej śmietanę. Zmiksuj na gładki krem. Przypraw sokiem z limonki oraz solą, pieprzem i cukrem. Chili oczyść, posiekaj. Posyp gotową zupę. Udekoruj.Źródło: Naj