Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracja wyniesiona z meksykańskiej knajpki:). To zupa krem z kukurydzy, której ostrość i intensywność smaku możemy wyregulować sami dodając mniej lub więcej przypraw. Moja wersja była wyrazista, ale nie przesadnie aromatyczna i ostra.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Warzywa obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju przez 5-7 minut, do delikatnego zarumienienia. Zalewamy 1,5 litra wody, dodajemy kukurydzę (wraz z zalewą z puszki), przyprawy, gotujemy przez około 1 godzinę, do miękkości warzyw.
Zupę studzimy, dodajemy śmietankę. Miksujemy na gładki krem - trochę to trwa, kukurydza jest trudna do zblendowania. W razie potrzeby doprawiamy dodatkowo do smaku.
Ser tarkujemy, posypujemy nim gorącą zupę.