Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1478
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 686
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1478
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4839
Składniki
Cebulę i marchew obrać, paprykę pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości masła z dodatkiem oleju (olej zapobiegnie przypaleniu się masła). Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do warzyw i wszystko opruszyć papryką w proszku i cukrem oraz podlać wodą z 3 puszek kukurydzy i dusić ok. 15 min.
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w niewielką kostkę, wrzucić na gotujący sie wrzątek z dodatkiem kostek rosołowych, vegety, pieprzu i czosnku w proszku. Gdy będą prawie miękkie, dodać uduszone warzywa i kukurydze z puszek wraz z zalewami. Gotować do miękkości ziemniaków.
Zupę podawać z solidną łyżką śmietany i posypana posiekaną natką pietruszki.
(zupę można, oczywiście ugotować na ulubionym mięsie, a śmietanę można dodać po skończeniu gotowania zupy do całości w garnku zahartowując ją wcześniej, by się nie zważyła)
Smacznego!