Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa malinowo-jeżynowa"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20966
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2103
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 954
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20966
Składniki
25 min • Porcja 98 kcal • Koszt porcji 70 gr • Przepis na 4 porcje
Owoce przekładam do garnka, zalewam połową wody i gotuję około 10 minut. Po tym czasie miksuję. Dalej ogrzewając, zabielam zupę, słodzę do smaku i zagęszczam mąką rozrobioną w pozostałej ilości wody.
Gotową rozlewam do salaterek i pozostawiam do ostygnięcia. Podaję z pokrojonym naleśnikiem.
Marcin Kwiek z Bieśnika.Źródło: Kobieta i życie