Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4782
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 43
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31860
Składniki
Marchewki, jabłko, cebulę oraz włoszczyznę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, oczyść, potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj. Włoszczyznę oraz marchewki opłucz, osusz, drobno pokrój.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i zeszklij. Dołóż włoszczyznę, jabłko oraz marchewkę. Wsyp curry oraz paprykę. Smaż, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Wtedy dolej bulion. Całość doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 20 minut). Ugotowane warzywa przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Zupę rozlej do miseczek. Posyp odrobiną startej gałki i udekoruj, np. ugotowanymi marchewkami z kawałeczkami natki.Źródło: Naj