Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchewkowa z klopsikami"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Marchewki i pietruszkę obierz, pokrój na kawałki. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć przygotowane warzywa. Posyp je skórką z pomarańczy, oprósz imbirem, solą i pieprzem. Smaż 3 minuty. Wlej bulion, gotuj 10 minut. Ziemniaki obierz, dodaj do zupy. Gotuj 15 minut. Makaron ugotuj wg przepisu.
Klopsiki: cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj jajko oraz bułkę tartą. Masę przypraw solą i pieprzem, wyrób, uformuj małe kuleczki. Wrzuć je na rozgrzany olej, smaż ok. 10 minut.
Rosół przypraw solą i pieprzem. Do kokilek włóż makaron. Zalej zupą. Dołóż klopsiki. Posyp natką.Źródło: Tina