Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa marchewkowo-cytrusowa"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 118
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 58
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 118
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 26
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1120
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 530
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na plasterki. Łuskane pestki dyni lekko prażymy na suchej patelni.
Rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną marchewkę, przesmażamy na chrupko. Przekładamy do garnka.
Na tej samej patelni podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy do marchewki, zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy 10 minut i miksujemy na gładki krem. Dodajemy sok z pomarańczy, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy.
Porcje rozlanej zupy dekorujemy podzielonym na części grejpfrutem, pestkami dyni i posiekanymi ziołami.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 1,60 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 105 kcal Białko 2,5 g/Tłuszcz 7,9 g/Węglowodany 16 g.Źródło: Rewia