Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla was przepis na zupę z czasów mojego dzieciństwa i bardzo chętnie podzielę się moim przepisem
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10935
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10935
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 269
Składniki
Do garnka wlać półtora litra wody, dodać opłukane podudzia, zagotować a następnie gotując na wolnym ogniu dodać suszoną włoszczyznę, ziela angielskie, liść laurowy oraz łyżkę przyprawy uniwersalnej gotować na wolnym ogniu do pół miękkości mięsa. Po tym czasie dodać ziemniaki, ryż oraz marchew startą na tarce jarzynowej i gotować do ich miękkości
Jak już ziemniaki i ryż są miękkie wtedy wlać sok z ogórków kiszonych aby zmienić smak słodkawej zupy, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną chwilę pogotować a na koniec wsypać suszoną lub świeżą natkę pietruszki i kopru, zagotować i zdjąć z ognia
Ugotowaną zupę podałam z kawałkami mięsa z podudzi drobiowych