Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchwiowo-imbirowa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Rozpuść masło w du żym rondlu lub garnku o grubym dnie. Cebulę obierz i posiekaj, wrzuć na płynny tłuszcz. Duś na małym ogniu ok. 3 minuty, aż lekko zmięknie.
Marchewki obierz, pokrój w plasterki lub zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. W podobny sposób przygotuj pietruszkę. Warzywa wrzuć do rondla. Duś pod przykryciem na małym ogniu 15 minut.
Dodaj starty imbir oraz skórkę z pomarańczy, wlej bulion (może być z kostki). Zupę doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do minimum i duś pod przykryciem około 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zdejmij zupę z og nia, zmiksuj na gładki krem. Na koniec połącz ze słodką śmietanką. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i rozlej do miseczek.
Tosty zrumień na złoty kolor, pokrój w kostkę. Podawaj do zupy. Danie możesz posypać natką.
czas ok. 60 min; porcja – 260 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety