Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa maślana z boczkiem"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Do dużego garnka włóż masło i rozpuść na małym ogniu. Zmniejsz ogień, wsyp mąkę, szybko wymieszaj i wlej 2 litry wody. Rozprowadź zawiesinę, aby nie było klusek. Włóż obie kostki rosołowe i gotuj zupę 5 minut bez przykrycia.
Zdejmij garnek z ognia. Przypraw zupę octem jabłkowym, solą, pieprzem oraz maggi. Musi mieć lekko kwaśny smak. Parzony boczek pokrój w drobną kostkę, wrzuć do zupy. Pietruszkę umyj, osącz i posiekaj, wsyp do zupy. Lekko podgrzej, jeszcze raz przypraw. Ugotowane, potłuczone ziemniaki włóż do miseczki, mocno uciśnij, wyłóż kopczyk na talerz. Dodaj ugotowane na twardo, pokrojone jajka. Zalej gorącą zupą i od razu podawaj.
<strong>czas przygotowania35 min ilość porcji5 cena za porcję0,80 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie