Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22744
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 587
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 136
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 145
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 106
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22744
Składniki
Czas przygotowania 100 minut. Cena porcji 3,10 zł.
Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oliwie do zeszklenia. Dodajemy mięso i rozdrabniamy je widelcem. Obsmażamy i odstawiamy.
W dużym i szerokim garnku gotujemy litr wody. Wrzucamy kostkę rosołową i mięso z cebulą. Gotujemy ok. 30 minut. Następnie dodajemy fasolę, kukurydzę, soję i majeranek. Dolewamy tyle wody, by wszystkie były przykryte. Gotujemy ok. 20 minut.
Następnie przyprawiamy rozdrobnionym czosnkiem, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy, by mięso nie przywierało do dna garnka. Gotujemy 30 minut. Podajemy na gorąco.
Wartość odżywcza porcji 244 kcal Białko 21g/Tłuszcz 8,6 g/Węglowodany 22 g.Źródło: Rewia