Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16781
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 681
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16781
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę posiekaj z papryczką, czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a fasolkę przetnij na połówki.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, czosnek oraz papryczkę. Po chwili dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię, pomidory i fasolkę.
Duś całość około 5 minut, po czym zalej wywarem i gotuj do miękkości warzyw.
Na koniec dołóż odsączoną kukurydzę, dosyp przyprawy i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Zupę możesz podać z jogurtem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax