Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska z awokado"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Cebule i papryki pokrój w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj mięso, majeranek, smaż 15 minut. Włóż papryki, smaż 10 minut. Wlej 1,2 l wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie. Całość duś 20 minut.
Dodaj pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, fasolę i kukurydzę. Zupę przypraw do smaku. Gotuj ją na małym ogniu przez 30 minut. Gotową podawaj z plastrami awokado, udekorowaną posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień