Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa meksykańska z fasolą"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Marchewkę pociąć w plasterki. Ostrą papryczkę oczyścić i posiekać. Kukurydzę i fasolę przepłukać, odsączyć. Mięso pokroić w niedużą kostkę.
Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać szczyptę chilli w proszku, wrzucić mięso i szybko przesmażyć, mieszając. Zalać wywarem i gotować ok. 30 minut. Dodać ziemniaki.
Po 20 minutach dodać kukurydzę i fasolę, zagęścić mąką. Dodać koncentrat, zagotować. Doprawić do smaku.
Do tej zupy warto dodać nieco ziół, np. majeranek lub oregano. Jeśli nie lubisz pikantnych dań, zrezygnuj z chili i ostrej papryczki.Źródło: Twoje Imperium