Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
Na patelnię wrzucamy mięso mielone. Dodajemy ½ opakowania papryki ostrej i ½ opakowania papryki słodkiej, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę. Całość smażymy kilka minut. W garnku gotujemy bulion lub wodę z kostką rosołową. Dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy parę minut. Podajemy z ryżem lub z pieczywem.