Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo spodobała nam się karkówka, która rozpada się w ustach. Postanowiliśmy przyrządzić na niej zupę, która w zasadzie robi się sama.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 182
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 145
Składniki
Karkówkę kroimy na plastry. Oprószamy cukrem, solą i pieprzem. Przekładamy do rozgrzanego garnka, obsmażamy i zalewamy gorącym bulionem, zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Dusimy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Mięso szarpiemy widelcami. Następnie dodajemy pokrojone na kawałki ziemniaki, posiekaną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, gotujemy 20 min, po czym dodajemy koncentrat pomidorowy, oczyszczone brukselki i gotujemy do ich miękkości. Mąkę podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy wywar, rozrabiamy i dajemy do całości, dokładnie rozprowadzając. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.