Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa migdałowa. Przepis Lucyny Ćwierczakiewiczowej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 23
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 154
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 355
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Migdały sparzyć, obrać z łupin, zemleć lub utrzeć.
Wlać ok. 2 litrów wrzątku, wymieszać, a następnie odcisnąć przez serwetę lub odcedzić przez gęste sito.
Dodać cukier, wymieszać.
Dodać cynamon, rodzynki i ryż ugotowany na mleku.
Można podawać na ciepło lub na zimno.Źródło: Życie na Gorąco Retro