Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa musztardowa to ciekawy i nietypowy pomysł na pierwsze danie, szczególnie dla miłośników ostrzejszych i bardziej wyrazistych smaków. Pikantność musztardy jest złagodzona przez ugotowane ziemniaki. Podsmażony boczek dodaje daniu przyjemnej chrupkości i słoności. Całość jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Jeśli znudziły ci się już zupy ogórkowe i pomidorowe przygotowywane na niedzielnym rosole, to skosztuj zupy musztardowej. Z pewnością się nie zawiedziesz.
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14231
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 137
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 103
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14231
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 40
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 137
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
Masło roztop w garnku. Dodaj mąkę i podsmaż ją przez kilka minut, tworząc zasmażkę. Dodaj bulion i dobrze wymieszaj, aż całość będzie gładka i jednolita. Ziemniaki obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Dołóż je do zupy i gotuj przez 10 minut lub do miękkości warzyw.
Odlej pół szklanki bulionu i rozrób w niej musztardę. Przelej ją do zupy. Wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut. Zdejmij garnek z ognia.
Zahartuj śmietanę z kilkoma łyżkami zupy i przelej ją do garnka. Dobrze wymieszaj, ale już nie gotuj.
Na patelni podsmaż boczek pokrojony w drobną kostkę. Kiedy będzie już rumiany, zdejmij go z patelni i odsącz na papierowym ręczniku. Zupę musztardową przelej do bulionówek i posyp odrobiną boczku. Udekoruj listkami bazylii.