Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa ogórkowa, która x dziecinstwa pamięta chyba każdy z nas, ten słodkawo kwaskowaty smak przełamany gęstą śmietaną poprostu coś pysznego, bajka.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Warzywa umyć, obrać, opłukać I pokroić, zalać wrzącą wodą około 2 litrów może też być wywar z kości i gotować. Gdy zmiekna dodać obrane I pokrojone ziemniaki i gotować, aż będą miękkie. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce i poddusić na maśle. Następnie połączyć z wywarem. Zupę podprawić mąką wymieszaną ze śmietaną, doprawić przyprawami I zagotować, a przed podaniem można posypać posiekanym koperkiem i dodać jeszcze łyżeczkę gęstej śmietany. Gotowe. SMACZNEGO!!!