Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa ogórkowo-orzechowa"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 242
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Koperek posiekaj. Ogórek przetnij wzdłuż na pół. Odkrój 4 podłużne plasterki do dekoracji. Usuń pestki. 2/3 ogórka pokrój w słupki. Pozosta łą część zmiksuj z jogurtem i mlekiem. Dodaj oliwę i sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i połową koperku.
Wymieszaj ze słupkami ogórka i wstaw do lodówki na godzinę. Posiekaj grubo orzechy. Połowę borówek wymieszaj z zupą, dopraw ponownie. Dekoruj resztą borówek orzechami, koperkiem i ogórkiem.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: łatwy. Porcja 286 kcal.Źródło: TV14