Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi np. "dwupaków"? Przecież mamy wtedy dwa razy więcej czegoś... Ale, ale, co takie myślenie może mieć wspólnego z gotowaniem? No może mieć całkiem dużo , bo kierowany taką ideą wymyśliłem zupę ogórkowo/pomidorową! Zupa ta łączy to co najlepsze ze swoich protoplastek, tą wyjątkową kwaskowatość kiszonych ogórków i głęboką czerwień zupy pomidorowej. Natomiast ogólnie jej smak jest zupełnie inny i podając ją w formie testowej, konsument nie był w stanie rozpoznać co je, chociaż smakowało! Wszystkich, którzy zechcą osobiście przekonać się jak smakuje zupa ogórkowo pomidorowa, zachęcam do zapoznania się z szczegółami przygotowania, a ja życzę smacznego! <WJ>
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5209
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5209
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4984
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 39
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 207
Składniki
Mięso zalewamy zimną wodą (2 litry), dodajemy obraną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie, wyciągamy z wywaru. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do wywaru razem z pokrojoną marchewką i mięsem oddzielonym od kości. Gotujemy ziemniaki do miękkości . Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, wrzucamy do zupy razem z koncentratem pomidorowym. Gotujemy przez 15-20 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.