Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa owocowa z bitą śmietaną"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Umyj czereśnie i wiśnie. Wydryluj owoce, odłóż ok. szklanki do dekoracji, resztę zasyp cukrem i cukrem waniliowym. Gdy puszczą sok, zalej je ok. 1/2 l wody i zagotuj. Gorące zmiksuj, dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej, sok z cytryny. Ponownie zagotuj, a następnie ostudź i wstaw na 30 minut do lodówki.
Posiekaj drobno pistacje.
Ubij na sztywno schłodzoną śmietanę z drobnym cukrem. Zupę przelej do tale rzy. Dodaj całe owoce, kilka kulek bitej śmietany. Przed podaniem posyp pistacjami oraz szczyptą cynamonu.
Jak to zrobić?
Warto zaopatrzyć się w lateksowe rękawiczki i kupić drylownicę. Pozwala pozbyć się pestek i „oszczędza” sok z owoców. W wersji na ciepło zupa jest świetna na obiad dla dziecka!Źródło: Olivia