Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13689
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 511
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13689
Składniki
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebule oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki. Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu. Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem jogurtu, odłożonymi wcześniej kosteczkami papryki oraz listkami bazylii.Źródło: Naj