Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Kapustę poszatkować, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, czosnek. Zalać wodą i zagotować. Dodać kostkę rosołową i paprykę mieloną, gotować na wolnym ogniu.
Boczek pokroić w kostkę i razem z cebulą podsmażyć. Następnie dodać do zupy ale tłuszcz na patelni zostawić, gotować 15 minut.
Następnie dodać do zupy pokrojone ziemniaki i gotować do miękkości. Doprawić solą i pieprzem. Posypać majerankiem.
Rozgrzać tłuszcz, który pozostał po smażeniu boczku, dodać półtorej łyżki mąki, zrobić zasmażkę i dodać do zupy.