Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 107
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11027
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 107
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11027
Składniki
Gotujemy bulion na skrzydełkach.Pieczarki kroimy podsmażamy razem z cebula. Do bulionu dodajemy pokrojoną marchew w plasterki, gotujemy następnie dodajemy podsmażone pieczarki oraz starta na małych oczkach pietruszkę.Gotujemy do miękkości.Ziemniaki gotujemy w osobnym garnku.Przyprawiamy solą i pieprzem oraz kostką rosołową. W naczyniu rozrabiamy śmietanę z mąką hartujemy gorącym wywarem i wlewamy do zupy. Jeszcze chwilę gotujemy.
N talerz wykładamy ziemniaki nalewamy zupę na górę układamy mięso ze skrzydełek. SMACZNEGO:)