Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i syta. Kapusta dodała słodkości a kwaśna śmietana dopełniła smaku.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10056
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10056
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 126
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 292
Składniki
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie. Gotujemy aż warzywa będą lekko miękkie. W między czasie oczyszczamy pieczarki kroimy w ósemki i podsmażamy na maśle, kapustkę drobno szatkujemy. Dodajemy do garnka z bulionem i warzywami. Gotujemy ok. 15 minut po czym dodajemy kapustę. Doprawimy solą i pieprzem. Śmietanę hartujemy w łyżce gorącej zupy i wlewamy do całości. Koperek myjemy i drobno siekamy, dodajemy do zupy. Zagotowujemy i gotowe.