Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa z klopsami i makaronem łazanki. Polecam.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 228
Składniki
Wymyte mięso mielimy z cebulą i czosnkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Z wyrobionego mięsa formujemy klopsy.
W między czasie zagotowujemy wodę z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i domową pastą rosołowa. Gotujemy w niej klopsy. Klopsy gotujemy 10 minut od wypłynięcia ich do góry.
Wyjmujemy je łyżką cedzakową.
Do garnka dodajemy wymyte, pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojonego w kostkę ziemniaka.
Gotujemy do miękkości ziemniaków. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy garść makaronu łazanki, pokrojony lubczyk, przyprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości łazanek.
Jeżeli łazanki będą miękkie do zupy wkładamy ponownie klopsy, zabielamy zupę śmietaną i doprowadzamy do zagotowania. Gdy zupa będzie się gotować kończymy jej gotowanie.
Ugotowaną zupę wlewamy do talerza dodajemy klopsy. Smacznego!!!