Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna w smaku :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty czosnek i cebulę (na najmniejszych oczkach),namoczoną bułkę, jajko i troszkę bułki tartej. Wyrabiamy masę, formujemy małe kotleciki i przesmażamy. Pieczarki pokroić w plastry , cebulkę w kostkę i przesmażamy na masełku doprawiając solą i pieprzem. Następnie do garnka wlać 2 litry wody, dodać degustę, pieprz w ziarnkach,kawałek pietruszki i selera, marchewkę pokrojona w kostkę i gotujemy. następnie dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy ziemniaki lekko się podgotują dodajemy nasze klopsiki i przesmażone pieczarki z cebulką. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać serki topione. Gotować aż serki się roztopią. Po nalaniu zupki do talerza posypujemy natka pietruszki ;) Smacznego ;)