Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pieczarkowa z makaronem"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 29
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 29
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Pokroić mięso w kostkę. Zalać wodą, zagotować, usunąć szumowiny. Kiedy mięso zacznie mięknąć, włożyć do garnka obrane i pokrojone warzywa, tymianek, listek laurowy, ziele angielskie. Lekko posolić. Gotować jeszcze przez 30 minut.
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki. Natychmiast skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić na rozgrzany olej i usmażyć na złoto. Dodać do zupy, zagotować. Rozrobić mąkę ze śmietaną, wlać do zupy.
Makaron wrzucić na osolony wrzątek, ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Włożyć do zupy tuż przed podaniem, aby się nie rozmoczył. Skosztować zupę, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Posiekać natkę pietruszki, posypać nią danie. : ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium