Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś wersja zupy pieczarkowej z młodymi ziemniakami. Szybka w przygotowaniu, a smakuje i młodym i starszym. Minimum składników, maximum smaku. Do zupy pieczarkowej obowiązkowo dużo siekanej natki pietruszki.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1468
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18086
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1070
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1468
Brownie to klasyka, czekoladowych ciast, która sprawdza się z każdej okazji....
Odsłon: 33
Puszyste i lekkie niczym chmurka placuszki śniadaniowe. Przepis jest niezwykl...
Odsłon: 18086
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 45
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1070
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w mniejsze półplasterki
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim pieczarki, aż lekko puszczą soki. Lekko je solimy
W garnku zagotowujemy ok 2 litry wody
Do gotującej się wody wrzucamy pokrojoną marchewkę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodajemy przyprawę. Gotujemy ok 10 minut, aż warzywa zmiękną
Po tym czasie do gotującej się zupy dodajemy pieczarki i gotujemy jeszcze wszystko razem ok 5 minut
Zupę doprawiamy solą i pieprzem
Na koniec zupę zabielamy śmietaną
Na talerzu zupę pieczarkową obficie posypujemy posiekaną natką pietruszki