Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa pieczarkowa z wołowiną"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 261
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3152
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 261
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, potnij w sporą kostkę. Mięso oprósz mąką, dokładnie wymieszaj.
Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dołóż mięso. Smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć pieczarki. Podsmażone zalej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz słodką i ostrą papryką. Poczekaj, aż zupa ponownie zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 45 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.
Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Zupę doprowadź do wrzenia. Ponownie przypraw. Tak przygotowaną gulaszową możesz podawać z grubym makaronem albo zacierkami.Źródło: Tina