Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli ekspresowe danie jednogarnkowe na leniwy weekend...
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 147
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 303
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 14
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Do sporego garnka wlewamy olej i na jeszcze zimny wrzucamy mięso. Smażymy, aż ładnie się przyrumieni.
Pora kroimy w półplasterki, dodajemy do mięsa i smażymy aż zmięknie.
Teraz dodajemy pieczarki (wraz z zalewą). Jeżeli nie mamy pieczarek w słoiku, możemy wykorzystać świeże (ok. 0,7 kg): wcześniej należy je umyć, pokroić w plasterki i przesmażyć (do miękkości) na łyżce oleju.
Całość zalewamy 2 litrami gorącej wody, dodajemy topione serki i gotujemy na niewielkim ogniu, aż się rozpuszczą.
Gotową zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego !!!